Doubletaktikk - Angrepsposisjon

0:00
0:00
0:31
1x

Oh no!

Your current web browser does not support native video playback :(

To fix this, upgrade your browser to the latest version of any of these browsers:

You may also be missing the Windows Media Feature Pack needed for playback in Internet Explorer. Download it from Microsoft.com
Tags: 82taktikk

Angrepsposisjon står paret i når de har muligheten til å slå ballen nedover, noe som er det ideelle. De spiller med andre ord offensivt, på samme måte som i single. Men her bør man unngå å bruke clear. Ballen bør spilles nedover mellom de to på motsatt side av nettet, som vi her forutsetter står i en defensiv posisjon (altså side og side).

Det er tre grunner til dette:

Ballen går ikke ut. Det skal mye til at man slår feil at ballen går ut, ettersom man sikter midt på motstanderens banehalvdel.

Motstanderne blir i tvil om hvem som skal returnere ballen. Treffer man midt i banen så er ballen like langt fra begge motstanderne. Sjansen for at begge velger å slå etter ballen eller at begge, i sin usikkerhet om hvem som skal ta ballen, lar være å slå etter ballen, er til stede. Utfallet er da som oftest vunnet ball.

Man får returen oftere «rett i fanget». Motstanderen vil ha problemer med å returnere ballen bort fra dere og ut mot sidene. Ballen vil derfor oftere ende rett over hodet på enten den som står foran ved nettet eller den som står bakenfor.