Taktikk rundt serve og serveretur

0:00
0:00
0:33
1x

Oh no!

Your current web browser does not support native video playback :(

To fix this, upgrade your browser to the latest version of any of these browsers:

You may also be missing the Windows Media Feature Pack needed for playback in Internet Explorer. Download it from Microsoft.com
Tags: 85taktikk

Det er ideelt å komme i angrepsposisjon så fort som mulig i en ballveksling. Derfor er det naturlig at begge par starter i angrepsposisjon, uavhengig av hvem som server. Poenget for alle parter blir derfor å ikke å løfte først.

Prøv derfor å serve en serve som er så tett som mulig over nettet og som faller nær første servelinje. Denne serven er vanskelig å returnere uten å løfte. Serven kan av og til varieres med en svipp/lang serve. NB! Husk at det er den nest bakerste linja som er servelinje i double.

En retur på kort serve bør enten slås ned (om den er høy nok), legges tett over nettet eller ut mot kanten. Alle disse variantene vil, dersom de blir utført godt, tvinge motstandere på defensiven og dere i angrep.

Her er det mange andre taktikkdetaljer som dere som instruktører sikkert kjenner til. Vent med for mye detaljer til disse nevnte «grunnreglene» er innarbeidet skikkelig. Husk at doubletaktikk er vanskelig for nybegynnere. Øv inn denne taktikken med spilleøvelser på banen.