Nettdrop

0:00
0:00
0:37
1x

Oh no!

Your current web browser does not support native video playback :(

To fix this, upgrade your browser to the latest version of any of these browsers:

You may also be missing the Windows Media Feature Pack needed for playback in Internet Explorer. Download it from Microsoft.com
Tags: 72teknikk

Nettdrop er et slag som spilles fra nettposisjon. Ballen støtes like over nettet. Slaget kan ofte være et direkte vinnerslag. Dessuten er det et «enkelt» slag som effektivt kan slite ut en motstander.

Plassering

Ballen bør gå tett over nettet og falle så steilt ned som mulig på andre siden. Dersom den i tillegg spinner i luften og er plassert ut mot sidelinjene, vil den bli en meget vanskelig ball for motstanderen å ta.

Fotarbeid

De første stegene mot nettet kan være vanlig løpesteg. Det siste skrittet mot nettet må imidlertid være et langt utfall, hvor du lander med høyre bein (venstre om du er venstrehendt) og foten pekende i den retningen den lander (bevegelsen er lik det utfallet en fekter gjør når han går til angrep). Da vil du stå støtt og være i balanse, og slaget bli dermed lettere å utføre.

Slagbevegelse

Ballen skal ikke slås, men støtes over nettet. Treff ballen så tidlig som mulig høyt opp ved nettkanten. Dersom du prøver å kutte ballen samtidig som du møter den med racketen, vil ballen spinne i luften. Det blir da ekstra vanskelig for motstanderen å treffe ballen. Etter slaget er det viktig å løfte racketen og trekke seg et lite skritt tilbake, slik at du også er klar til å ta en eventuelt lang retur.

Husk bruk forehandgrep i forhandhjørne, og backhandgrep i backhandhjørne.

Viktig

  • Gjør et langt utfall med høyre ben (venstre hvis venstrehendt)
  • Stå støtt i det du treffer ballen
  • Ta ballen så tidlig og høyt opp mot nettet som mulig
  • Opp med racketen etter slaget som er utført

Vanlige feil

  • Utfall på feil ben
  • Møter ballen langt nede, istedenfor høyt
  • Er i ubalanse i det man slår
  • Backhandgrep i forehandhjørne