Doubletaktikk - Bytte av posisjoner

0:00
0:00
0:33
1x

Oh no!

Your current web browser does not support native video playback :(

To fix this, upgrade your browser to the latest version of any of these browsers:

You may also be missing the Windows Media Feature Pack needed for playback in Internet Explorer. Download it from Microsoft.com
Tags: 84taktikk

Når muligheten til å komme i angrep oppstår, er det en uskreven regel at den som returnerer ballen kort (slik at det blir et løft fra motstanderen), går fram mot nettet. Den andre går bak på banen slik at man kommer i angrepsposisjon. Med andre ord:

Den som har en vellykket kort retur løper frem mot nettet for å komme i angrepsposisjon. Makker fyller opp tomrommet bak.

Dersom man er i angrepsposisjon og får en vellykket retur mot seg, slik at man må løfte ballen, bestemmer spilleren nærmest nettet hvilken side han eller hun går til. Spilleren bak tar automatisk og dekker andre siden. Slik at de igjen står side om side i forsvarsformasjon.

Med andre ord:
Når man går fra angrep til forsvarsposisjon, er det fremste spiller som bestemmer hvilken side han eller hun tar, makker dekker motsatt side. Dette er jo bare en følge av at man ikke er født med øyne i nakken. Slik sett er det naturlig at den som ikke ser makkeren sin velger side.